Cara Untuk Menukar Windows 7 Log On Screen

1 comments
 Gambar di atas ialah contoh log on screen yg asal..sekarang aku nak tunjuk bagaimana hendak menukar log on screen secara manual ataupun menggunakan software


Contoh Log in screen yang telah di tukar
Cara untuk menukar Log on Screen Secara manual tanpa menggunakan software:
Langkah 1 : Bukak Start Menu & type regedit & click  itu

Langkah 2 : Click kanan di HKEY_LOCAL_MACHINE dan pilih Find.

Langkah 3 : Type OMEBackground dan Find

Langkah 4 : Double Click dekat OMEBackground dan tukar value dia dari 0 ke 1


Langkah 5 : Sekarang Bukak My Computer Click Local Disk C > Windows > System32 > oobe

Langkah 6 : Buat folder baru didalam (Local Disk C > Windows > System32 > oobe) dan namakan dia info

Langkah 7 : Click info dan didalam folder info buat lagi folder baru dan namakan dia backgrounds

Langkah 8 : Sekarang pilih gambar mana yang hendak di letak di log on screen dan tukar name gambar itu menjadi backgroundDefault.jpg 
Note: saiz Gambar mesti kurang dari 245kb...gunakan photoshop untuk resaiz gambar tersebut 
Cara nak resaiz gambar menggunakan photoshop senang je.... Bukak photoshop pergi ke File di belah atas kiri dan click open...pilih gambar anda dan pergi semula ke File dan click Save as.Pilih JPEG dan Click safe...sekarang pilih saiz dia pastikan ia kurang dari 245kb seperti di bawah :



 Dah Siap :D
Atau Pun anda boleh menggunakan software tweaks untuk menukar Log On Screen :
 Click disini untuk download Tweaks Log On screen
 
*Tolong coment , like atau pun follow.Tinggal kan jejak anda disini :)Terima kasih.

One Response so far

Leave a Reply

share button

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets