Gaji Programmer Google!

0 comments
 
Google telah lama diketahui sebagai tempat terbaik untuk bekerja. Mereka menawarkan makanan percuma, tempat bersenam, tempat berehat dan potong rambut profesional di pejabat mereka di California.
Continue reading →

LINE vs WhatsApp

2 comments

Untuk pengguna andoid anda semestinya juga tahu memang terlalu banyak aplikasi untuk OS Andoid ini. Developer Mobile Apps kini bagai berlumba-lumba untuk mencipta aplikasi.
Continue reading →

Laman Sesawang Muat Turun Perisian Tanpa Had

0 comments

  Salam, sekali lagi saya mengeluarkan post dalam kategori informasi. Semakin banyak informasi seperti ini dalam bahasa melayu semestinya akan memudahkan pengguna IT yang mungkin kurang pengetahuan.






File Hippo

Laman yang akan saya kongsikan ini adalah bersifat terbuka iaitu 'freeware'. Maksudnya anda dapat muat turun perisian secara sah. Jika anda google untuk mencari sesuatu perisian mungkin banyak pautan yang boleh untuk dimuat turun tapi mungkin banyak yang terdedah kepada virus.

File Hippo adalah antara laman yang pertama akan saya buka apabila selepas format pc. Disana anda boleh dapati pelbagai kategori perisian seperti antivirus, driver, web-browser and macam-macam lagi. Jika berminat boleh klik pautan dibawah.




Continue reading →

Cara untuk Print Screen dengan mudah

0 comments



Hari saya nak ajar macam mana nak print screen atau 'screen capture' dengan mudah. Kepada yang dah tahu boleh tinggalkan entri ini, sebab mungkin akan membuang masa anda. Anda tidak perlu untuk tekan 'PrtSc' dan paste dekat Paint.





Continue reading →

Sony Mengumumkan Superphone Xperia Z Secara Rasmi

0 comments


Smartphone Android yang paling dinantikan ketika ini telahpun dilancarkan secara rasmi oleh syarikat elektronik gergasi dari Jepun, Sony Xperia Z. Sebelum ini model ini lebih dikenali dengan nama codename "Yuga". Xperia Z setelah dilancarkan akan menggantikan telefon James Bond, Xperia T sebagai flagship baru Sony.

Continue reading →

Facebook telah menukar 'subscribe' kepada 'follow'

0 comments


  Facebook berkata mereka merancang untuk menukar button "subscribe" kepada "follow", menurut e-mel dari jurucakap syarikat Facebook.


Continue reading →

Internet Download Manager IDM 6.14 Final Crack and Serials

0 comments





 Jangan tanya kenapa tajuk English tapi isi bahasa melayu. Dan tak perlu lagi nak terangkan pasal IDM ni, mesti semua dah tahu kan. Ini adalah updated terbaru IDM. Lebih kepada fixed untuk Windows 8.



Continue reading →

share button

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets