Razer Edge Tablet

0 comments
Razer Edge Membolehkan PC Game Dimainkan Oleh Sebuah Tablet
 


Razer’s Project Fiona permainan tablet konsep, pertama kali dilihat di CES 2012, telah kembali muncul di CES  2013 sebagai Edge Razer,  10.1-inci skrin sentuh  yang dikuasakan oleh Windows 8 tablet yang akan disediakan pada Q1 2013 dalam dua tatarajah. Model asas akan dijual pada US $999 dan yang dilengkapi dengan Intel Core i5 processor,  NVIDIA  GT640M LE  GPU 4GB RAM DDR3 dan satu 64GB SSD, manakala yang Razer Edge Pro akan dijual pada US $1299 dan mempunyai satu Intel Core I7 processor dinaik taraf serta 8GB RAM dan 128GB SSD.
Continue reading →

Microsoft Visual 6.0 (ENTERPRISE EDITION)

2 comments
 http://di1-4.shoppingshadow.com/images/pi/76/22/96/20340413-450x450-0-0_Visual+Basic+Enterprise+Edition+6+0.jpg





Microsoft Visual adalah software di mana programmer menggunakannya untuk mencipta sesuatu software.apabila anda menguasai bahasa Basic yang merupakan bahasa yang terlihat masih terlalu mudah daripada bahasa Assembly, Forton, Delphi, dan C++. salah satu bahasa yang diciptakan oleh Bill Gates ini merupakan salah satu karya terbaiknya.

Continue reading →

HJ-Split

0 comments
http://www.hjsplit.org/images/screenshots/hjsplit_3.0.png 
HJSplit adalah satu program yang popular freeware untuk berpecah dan bergabung semula fail.Mengapa seseorang itu perlu mahu kepada berpecah dan fail recombine? Sebagai contoh, berfikir fail 50 Mb, dan cuba untuk menghantar kepada rakan, pos dalam kumpulan berita atau upload ke Laman Web. Ia biasanya lebih mudah untuk menghantar / menerima, upload / download bahagian-bahagian yang lebih kecil daripada mengendalikan fail keseluruhan dalam satu pergi.

Cara Untuk menggabung file semula adalah amat senang. Selepas habis anda download kesemua part file anda, letakkan semua file tersebut di satu folder kemudian run HJSplit dan click pada Join dan click Input File dan pilih file yang anda hendak join kan (File tersebut mesti menpunyai number di belakangnya cth:001) seperti :
Kemudian Click pada Output file dan pilih folder di mana anda hendak menyimpan file yang telah di gabungkan dan Click Start. Dah Siap!! :D

Download Here : Hj-Split


Continue reading →

Gaji Programmer Google!

0 comments
 
Google telah lama diketahui sebagai tempat terbaik untuk bekerja. Mereka menawarkan makanan percuma, tempat bersenam, tempat berehat dan potong rambut profesional di pejabat mereka di California.
Continue reading →

LINE vs WhatsApp

2 comments

Untuk pengguna andoid anda semestinya juga tahu memang terlalu banyak aplikasi untuk OS Andoid ini. Developer Mobile Apps kini bagai berlumba-lumba untuk mencipta aplikasi.
Continue reading →

Laman Sesawang Muat Turun Perisian Tanpa Had

0 comments

  Salam, sekali lagi saya mengeluarkan post dalam kategori informasi. Semakin banyak informasi seperti ini dalam bahasa melayu semestinya akan memudahkan pengguna IT yang mungkin kurang pengetahuan.






File Hippo

Laman yang akan saya kongsikan ini adalah bersifat terbuka iaitu 'freeware'. Maksudnya anda dapat muat turun perisian secara sah. Jika anda google untuk mencari sesuatu perisian mungkin banyak pautan yang boleh untuk dimuat turun tapi mungkin banyak yang terdedah kepada virus.

File Hippo adalah antara laman yang pertama akan saya buka apabila selepas format pc. Disana anda boleh dapati pelbagai kategori perisian seperti antivirus, driver, web-browser and macam-macam lagi. Jika berminat boleh klik pautan dibawah.




Continue reading →

Cara untuk Print Screen dengan mudah

0 comments



Hari saya nak ajar macam mana nak print screen atau 'screen capture' dengan mudah. Kepada yang dah tahu boleh tinggalkan entri ini, sebab mungkin akan membuang masa anda. Anda tidak perlu untuk tekan 'PrtSc' dan paste dekat Paint.





Continue reading →

Sony Mengumumkan Superphone Xperia Z Secara Rasmi

0 comments


Smartphone Android yang paling dinantikan ketika ini telahpun dilancarkan secara rasmi oleh syarikat elektronik gergasi dari Jepun, Sony Xperia Z. Sebelum ini model ini lebih dikenali dengan nama codename "Yuga". Xperia Z setelah dilancarkan akan menggantikan telefon James Bond, Xperia T sebagai flagship baru Sony.

Continue reading →

Facebook telah menukar 'subscribe' kepada 'follow'

0 comments


  Facebook berkata mereka merancang untuk menukar button "subscribe" kepada "follow", menurut e-mel dari jurucakap syarikat Facebook.


Continue reading →

Internet Download Manager IDM 6.14 Final Crack and Serials

0 comments





 Jangan tanya kenapa tajuk English tapi isi bahasa melayu. Dan tak perlu lagi nak terangkan pasal IDM ni, mesti semua dah tahu kan. Ini adalah updated terbaru IDM. Lebih kepada fixed untuk Windows 8.



Continue reading →

share button

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets