Linux Mint 12 Dengan Nama Kod "Lisa"

0 comments
Linux mint 12 Lisa telah dilepaskan , tetapi hanya RC(release candidate).Aku tak boleh nak bagi review yang paling tepat , aku belum cuba sendiri sebab masih lagi dalam RC.Linux Mint 12 ni masih lagi mengekalkan tema warna hijau.Seperti banyak yang diperkatakan , Lisa ini daripada benda lama yang diberi nafas baru.

Untuk pengetahuan , Linux Mint dimulakan oleh Ubuntu.Ubuntu memang ramai sudah tahu sekarang , kalau tidak percaya guna search engine dekat youtube mahupun google.Mesti banyak tutorial pasal Ubuntu.Kepada pengguna baru , anda tidak perlu risau kerana Linux Mint memberi peluang kepada pengguna baru dengan memberi banyak applications mudah seperti (mintInstall, mintUpdate, mintMenu, etc.).


Jika anda mahu cuba , boleh download disini (klik disini).Sekarang orang nak install file ISO tak perlu pakai CD lagi.Maksudnya aku boleh install window 7 Ultimate korang tuh dengan pendrive , yang kalau pergi hantar dekat kedai RM50-RM60.Membazir duit saja , dekat kedai pun diorang guna window "pirate" juga.Lain laa kalau korang sanggup bayar Rm700-Rm800. ^_^


*Tolong coment , like atau pun follow.Tinggal kan jejak anda disini :)Terima kasih.

Leave a Reply

share button

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets